Heemkunde

Bezoektijden:

Fotoavond Moutheuvel op 28 januari

Joabbe Maasband

Stichting Erfgoed Stein organiseert de volgende fotoavond op donderdag 28 januari, om 19.00 uur, in de Moutheuvel.
Deze avond zal gewijd zijn aan het thema "Van alles en nog get oet Stein, Meers en de Maasband", oude foto’s van situaties en personen en bijzonderheden uit het verleden.

Als er mensen zijn, die oudere foto’s bezitten en ze ter beschikking willen stellen om in te scannen, dan kunt u contact opnemen met Hub Kersemakers (4335342), Jeanny Hollanders (4338499) of Wim Janssen (4335401).

Ook op maandagavond tussen 19.00 en 21.00 uur en op woensdagmiddag tussen 13.30 en 16.30 uur bent u van harte welkom bij de Heemkunde afdeling in het Museumgebouw, Hoppenkampstraat 14a in Stein.

Op den Camp Brouns

Historische wandeling door Stein: deel 1

Tijdens een wandeling door Oud-Stein met René Brouns voert de tocht langs monumentale panden en gebieden. Zo starten we bij het kasteel van Stein en beleven we de historie van de ruïne en het kasteel. Verder bezoeken we het in ere herstelde kerkhof van de paters. De Zonput ligt iets meer verscholen onderaan de "berg" bij de Kapelbergweg. Vervolgens zien en horen we het verhaal rond de Molenvijver (Meulewiejer), bij de huidige brouwerij. Met dank aan www.docuz.nl

Historische wandeling door Stein: deel 2